2007-11-26 1 浏览
大坑, 不算是正宗豪宅區, 但離豪宅不遠, 所以都沾了不少豪氣. 係呢度食飯, 絕不會平過銅鑼灣, 而且常常在車房群中找到些貴氣食店.今次食鮋 呢一間, 不算太貴氣, 茶餐廳裝修, 店舖細, 每碗飯麵就要差不多三十蚊, 而且試過一次, lunch time 人多, 想叫外賣都會被拒(有生意都唔做?咁巴閉, 反而被人有堅持高水準既感覺)!第二日再試, 見有位就即刻坐低, 叫個豬頸肉湯河$22加冬蔭公湯底(中辣)$8, 同埋紅咖哩牛肉飯$27. 上枱 時, 見野食賣相好好, 調味料好足, 而聞到既味道都好似幾正宗. 可是, 食落味道麻麻, 冬蔭公唔辣還偏鹹, 豬頸肉切得好薄, 又得幾片, 碗河又細. d 飯一樣的細, 咖哩味道ok. 總括係太細碗, 味道一般, 唔算抵食lor.