2022-05-13
恢復晚市堂食嘅第一餐,book 到第三間先有位,可想而知香港人幾咁渴求出街食晚飯😂。先送嚟開胃薄脆小食,可點千島醬一齊食,甜甜酸酸,唔錯。餐湯南瓜湯淡咗少少,田園沙律正正常常,稍為特別係面頭有幾粒芒果味爆珠,甜甜哋,幾得意。法式紅酒燴牛肋條份量唔少,個汁味道正常,但紅酒味唔突出,牛肋條亦唔算好入味,可以再煮腍少少。反而薯蓉幾好食,有濃濃黑松露味。DIY pasta set,即係車仔 pasta,醬汁,粉類同配料全部自選,我哋揀咗香草汁大啡菇蝦肉扁意粉。除咗揀咗嘅配料,意粉入面仲有露筍,甜椒同車厘茄,好豐富。香草汁唔算好濃,但味道都唔錯,我覺得合格有餘。加 $1 叫埋甜品,係個的的骰骰嘅 Tiramisu,芝士味好濃,相對咖啡味唔突出,蛋糕亦較乾身,唔係我鍾意嘅口味,但 $1 嚟講,其實冇咩好挑剔。食飽落街行陣,成個銅鑼灣比之前多人,終於可以感受到久違嘅歡樂氣氛。