2021-10-06
為食龍之前喺銅鑼灣嘅時候已經好想試,依家搬咗去中環先有機會去🦖不得不提餐廳喺裝修方面真係用盡心思,樓底高入加入唔少植物元素,彷彿入咗侏羅紀公園🌳環境好適合打卡🤳🏻·餐廳主打腐皮壽司,叫咗幾款試下😉<特濃芝士鰻魚> ʜᴋᴅ 43<辣味三文魚> ʜᴋᴅ 30<炙燒甜蝦> ʜᴋᴅ 29<黑松露帶子> ʜᴋᴅ 33<炙蟹膏厚燒玉子> ʜᴋᴅ 29本來對腐皮壽司比較無感,覺得都幾油膩又甜,不過呢度感覺都唔係太油潤,不會易膩😋五件之中比較鍾意<炙燒甜蝦>同<特濃芝士鰻魚>,甜蝦細隻不過配埋燒過嘅沙律醬好好味🤪芝士鰻魚真係幾多芝士,味道豐富🥳其他嘅表現都唔差,不過無太特別😎·<明太子烏冬> ʜᴋᴅ 138烏冬上枱一陣都keep住熱辣辣🔥明太子都幾大舊,不過撈勻後都唔會太咸😉篤爆埋蛋黃就更加creamy🤩味道整體幾重洋蔥味🧅忌蔥人士請注意⚠️·<奶蓋白玉烏龍> ʜᴋᴅ 59幾乎每枱都有點呢杯飲品🧋奶蓋同丸子又真係幾啱打卡🍡奶蓋厚滑creamy,就咁食都好正🤤配埋
<特濃芝士鰻魚> ʜᴋᴅ 43
<辣味三文魚> ʜᴋᴅ 30
<炙燒甜蝦> ʜᴋᴅ 29
<黑松露帶子> ʜᴋᴅ 33
<炙蟹膏厚燒玉子> ʜᴋᴅ 29
其他嘅表現都唔差,不過無太特別😎
幾乎每枱都有點呢杯飲品🧋奶蓋同丸子又真係幾啱打卡🍡奶蓋厚滑creamy,就咁食都好正🤤配埋烏龍茶唔會太甜🤩