2023-02-11
冇睇openrice, 經過行入去食。menu食物選擇唔多咖啡ok蘑菇湯同埋甜品(柚子蛋糕)有驚喜:蘑菇湯好有層次感,飲到有幾種菇,夠滑亦唔會似漿糊,麵粉比例剛剛好!暫時係我飲過最好飲。柚子蛋糕,餅底做得唔錯,食到有柚子粒,口感同味道都好好。沙律及蛋糕伴碟嘅生果都非常新鮮,完全冇酸味。(唔知係咪我好彩嗰日新鮮,定係餐廳真係保鮮有妙法🤔)意粉方面,蜆新鮮大隻,煮嘅生熟程度剛剛好,煮得好好手勢。唯一挑剔就係,唔知個意粉汁係咪加咗麵豉,本身蜆帶少少咸味,再加木魚碎喺意粉上面,呢個配搭我就覺得有丁點咸。整體我覺得呢個價錢ok餐具非常乾淨侍應非常有禮貌、細心:食完沙律飲完湯之後,由於意粉未到,我見侍應行埋嚟,想叫佢留返隻叉俾我。香港有好多侍應要你出聲佢先識留。聰明少少就收咗隻碟,將隻叉放返喺你拎起個位同啲未用嘅刀放埋一齊。佢最專業,我都未開口,佢淨係收湯碗同換過隻羹,叉同沙律碟唔收,咁沙律碟就可以俾我裝蜆殼。👍🏻環境方面,每張枱距離都有番咁上下,所以坐得非常舒服。
menu食物選擇唔多
咖啡ok
蘑菇湯同埋甜品(柚子蛋糕)有驚喜:
柚子蛋糕,餅底做得唔錯,食到有柚子粒,口感同味道都好好。
整體我覺得呢個價錢ok
餐具非常乾淨
香港有好多侍應要你出聲佢先識留。
環境方面,每張枱距離都有番咁上下,所以坐得非常舒服。
磨菇湯
柚子蛋糕