2023-05-28 31 浏览
𝔹𝕖 𝕒𝕨𝕒𝕣𝕖 𝕠𝕗 𝕥𝕙𝕖 “𝟝-𝕤𝕖𝕔𝕠𝕟𝕕” 𝕣𝕦𝕝𝕖 𝕗𝕠𝕣 𝕖𝕒𝕔𝕙 𝕡𝕚𝕖𝕔𝕖 𝕠𝕗 𝔸𝟝 𝕓𝕖𝕖𝕗👮🏽‍♂️高質火鍋放題真係可遇不可求🙉,上網意外地搵到呢間和牛放題,即刻同媽媽食下先🥢。湯底選擇多,我地揀左個養生d既藥膳鍋🥰,落食物前飲多兩啖湯好正。餐紙好貼心地已經列左牛既邊個部位要烚幾耐,原來大概4-5秒已經好 fit😯,帶少少 pinku pinku 就岩岩好🫴🏽。和牛油脂分佈均勻,肉靚靚真係唔洗蘸醬汁都夠做✨。如果多d人食,仲可以嗌多幾款牛肉部位😆。其他配料覺得和牛餃子同墨魚滑較為出色,蔬菜亦都新鮮🥬。黑樺牧場A5和牛火鍋放題 | 每位 $438🐓花雕日本薩摩雞藥膳鍋🐃和尚頭 · 牛頸脊 · 玉子後腰肉 · 特上霜降小排🥟韭菜 / 麻辣和牛餃子🦑手打黃金墨魚滑真心要唔食早餐去先可以徹底享用120分鐘🤪,早係火鍋前我地已經食左以下既「前菜」🥕。🍲蟲草花魚肚螺頭烏雞燉湯燉湯最緊要夠足料夠熱✴️,呢個燉湯完美演繹🤩。如果唔係要留肚打邊爐,真係想 order 多一盅👀。🦪海鮮拼盤:牡蠣及大蝦一坐低店員已經先將牡蠣同大蝦放係鋪左錫紙爐上烤焗☄️,大概12分鐘,店員會逐隻牡蠣打開🙈

黑樺牧場A5和牛火鍋放題 | 每位 $438
🐓花雕日本薩摩雞藥膳鍋
🐃和尚頭 · 牛頸脊 · 玉子後腰肉 · 特上霜降小排
🥟韭菜 / 麻辣和牛餃子
🦑手打黃金墨魚滑

🍲蟲草花魚肚螺頭烏雞燉湯

🦪海鮮拼盤:牡蠣及大蝦
一坐低店員已經先將牡蠣同大蝦放係鋪左錫紙爐上烤焗☄️,大概12分鐘,店員會逐隻牡蠣打開🙈。兩款海鮮相對咸,無落調味都有呢個效果🤫。

🦐鬼馬油炸鬼蝦多士
蝦多士係麵包上就食過唔少,油炸鬼有無試過呢🤣,都幾特別幾脆口。

🥒拍青瓜、滷牛展、滷牛舌、皮蛋
其他小食就相對無咁吸引,味道同口感一般。

🍵白桃烏龍 · 四季春
餐廳有幾款冷泡茶,唔會太甜,感覺好舒服同幫助消化♨️。茶有雪櫃有室溫,仲其他汽水同飲品選擇。

被整個火鍋放題驚艷到⚡️,估唔到呢個價錢食到咁靚既A5,仲要額外有燉湯同其他小食選擇。環境上雖然唔算有日本特色🪿,不過單係 shabu shabu 本身已經感覺對了✳️,急不及待要去日本🇯🇵走一趟呢!

午餐