2024-06-11 269 浏览
'今日同朋友慶祝生日,秉承住deadline fighter嘅精神,我地當日先黎討論食咩😀最後揀左呢間收得比較夜又好似幾好feel & view嘅餐廳~*黑松露醬炸薯條 - 中等size嘅薯條,面頭加咗芝士碎,脆到用叉係咭唔到的😂😂有少少太乾身*香烤豬鞍 – 粉紅色的肉肉,軟淋淋的肉肉,不過不失。*香烤和牛內裙邊 - 熟得岩岩好,肉質仲係粉紅色,薯蓉creamy夠滑。再加上酸酸甜甜嘅pickles white radish同奇異果,反而好清新唔會腬!*香乾菇意大利飯 - Creamy,配上芝士脆脆好食,不過份量都真係幾少,一人2啖就冇曬……*Cream Brulee – 因為朋友生日Book枱時有mark想寫生日快樂,餐廳幫手加上蠟燭。焦糖脆配上雲尼拿底,少少焦香味加埋嫩滑嘅口感,可以再綿密D就會更好~*Bloody Mary – 店員話呢個係佢地嘅招牌,朋友話幾好飲。*Book Mark – 清清地帶點花香同茶味。📍Library Restaurant and Bar尖沙咀彌敦道74-78號文遜大廈3樓
'

香烤豬鞍 – 粉紅色的肉肉,軟淋淋的肉肉,不過不失。
Book Mark – 清清地帶點花香同茶味。

📍Library Restaurant and Bar
尖沙咀彌敦道74-78號文遜大廈3樓