2025-08-14
跑馬地一向有好多間隱世小酒館 今日去到巿政大樓隔離嘅源遠街 試呢間意式小酒館用整pasta 麵粉整嘅脆片Tomato cotti cheese 食落去好滑口感 陣陣蕃茄味滲返出嚟 好清新Starter - Zuppa Di Melone Mantovano蜜瓜凍湯 用左意大利中部嘅蜜瓜🍈 凍湯完全係好似蜜瓜smoothie咁 用大蔥包住海蝦 側邊有魚湯啫喱 三重口感 飲落好解膩嘅感覺 好開胃Pasta - Homemade Tagliatelle 新鮮波士頓龍蝦配本地新鮮蜆 加自製tagliatelle 寬條意粉 所有海鮮都非常新鮮鮮甜 自家製意粉亦非常彈牙 食落好有口感 亦非常掛汁 門口更見到有自製意大利粉機😍 Main plate - Gyeomgku Hanwoo Beef Striploin 以pink lady apple purees 配慶洲韓牛 韓牛medium rare 肉汁豐富 口感嫩口 伴碟更有炸薯同蘋果條 蘋果爽脆同嫩口韓牛互相配合Dessert - Tiramisu 甜品以意式咖啡杯呈上 充滿意大利風情 口感偏實在同雪糕口感 咖啡同cream比例好平均 唔會太苦
用整pasta 麵粉整嘅脆片
Pasta - Homemade Tagliatelle
Dessert - Tiramisu
甜品以意式咖啡杯呈上 充滿意大利風情 口感偏實在同雪糕口感 咖啡同cream比例好平均 唔會太苦亦唔會太甜 唔好睇佢細細杯 係一個好深底嘅咖啡杯☕️
整體用餐體驗非常滿意🥰 好推薦作為週年慶祝同慶生🎉