2021-04-16
呢排開多咗好多omakase餐廳,search search 下就見到呢間好近屋企嘅新餐廳😆~ 一入到老闆同店員都好有禮貌介紹餐牌😇 原來omakase係解廚師發辦,由廚師幫你設計食咩,仲等我成日以為係刺身tim👻 熱茶可以不停refill,係日本餐最好嘅拍檔😆午市除咗Set lunch,仲有omakase刺身同埋鐵板餐😋 價錢合理唔算貴,性價比高,重點係質素都有保證!以我哋食嘅份量,出面可能成千蚊💸 最後我哋埋單差不多$600,食得好飽肚👻 個人覺得都幾抵😛每個餐都包咗茶碗蒸,每一啖蛋吃得出濃郁嘅高湯,仲有蟹肉同魚子添!好足料😋另外仲有沙律🥗驤(壽司12件 + 手卷)($328)入面有拖羅、海膽、魚子、魷魚、仲有好多魚壽司🍣 款款都好新鮮,師傅亦好細心為每一件壽司添上裝飾,食嘅時候喺鮮味上仲分別細嘗到檸檬、玫瑰花同芝麻香氣😋手卷入面係好新鮮嘅生呑拿魚同埋少少蔥粒🐟好精緻嘅豉油碟😍 水(鵝肝、赤豬梅肉、漬物、炒野菜、炒飯、味增湯)($238)份量超多!先嚟鵝肝多士🦢 煎得剛剛好嘅鵝肝非常惹味又juicy,配埋多士一齊食冇咁膩😋而赤豬梅肉用咗西班牙黑毛豬,脂肪比例分明,食落肉汁真係喺口中
另外仲有沙律🥗
驤(壽司12件 + 手卷)($328)
手卷入面係好新鮮嘅生呑拿魚同埋少少蔥粒🐟
好精緻嘅豉油碟😍
而赤豬梅肉用咗西班牙黑毛豬,脂肪比例分明,食落肉汁真係喺口中大爆發!佢一開始整咗7成熟,擔心嘅話可以叫佢再煎熟啲🙈
炒野菜味道甜甜地,越食越上癮🥗
炒飯粒粒分明,上菜時啱啱炒好熱辣辣,裡面材料好足,除咗雜菜仲有櫻花蝦添😋
整體而言份量味道都唔錯,價錢非常合理,服務亦好周到,可以再戰!🍣🤤