2019-01-15
呢間火鍋店好評甚多,今日跟埋朋友來試下,餐廳位於保發商業大廈,門面幾大,位置都幾多,晚飯時間客人都唔少,我地被安排到近吧枱嘅二人枱,夠闊落,又有提供籃俾客人放置個人物品。坐低之後,睇過menu,除左火鍋,其實佢地仲有串燒、刺身等,幾多元化。醬料、茶位我地點左個火焰龍蝦海鮮鍋368,如果訂左呢款鍋底仲有優惠,抵食好多!首先店員幫我地將原隻波士頓龍蝦炒起,入面仲有大量沙白,見到都覺得抵食,然後會加少少酒,再點火,幾有gimmick。跟住會加入龍蝦、蕃茄湯底,足料。滾起真係飲得過,唔會好鹹,但有好重龍蝦味龍蝦係勁新鮮,上枱郁緊,肉質爽彈。此外仲有差唔多一份大沙白,飽滿鮮甜。但由於我真係好鐘意食蜆,追加多一份98,份量都唔少,而且都好大粒。配料方面點左鱈場蟹棒68,好鮮味,冇粉感。西洋菜帶子餃58半份,餡料紮實,入面有粒帶子,皮夠薄。蟹籽蝦丸52半份,口感都係實淨果種,唔係彈牙,蝦肉明顯,新鮮呢。皇帝菜48朋友點左少量沙律同串燒類,估唔到質素都唔錯,現場即燒,新鮮熱辣。蟹籽沙律68椒鹽雞脆骨58,份量多,香脆略鹹,送酒一流燒三文魚皮38香脆,有陣魚油香,沾少少沙律醬,正。菊花蜜
醬料、茶位
配料方面點左鱈場蟹棒68,好鮮味,冇粉感。
西洋菜帶子餃58半份,餡料紮實,入面有粒帶子,皮夠薄。
皇帝菜48
蟹籽沙律68
椒鹽雞脆骨58,份量多,香脆略鹹,送酒一流
燒三文魚皮38香脆,有陣魚油香,沾少少沙律醬,正。