2021-09-22 57 浏览
今日難得出港島探朋友,時間關係,買埋午餐上朋友屋企一齊食。openrice見依間餐廳非常多好評,價錢仲要非常平🤔🤔一於試下😁😁咖喱牛腩飯 $50仲要有埋湯,性價比非常高。味道方面,咖喱可以選擇辣度,我揀咗中辣,入口係甜甜地,辣味係後勁慢慢散發出來,惹味!過癮!牛腩有三大嚿,值得一讚嘅係冇乜肥肉,真係啖啖肉。最驚喜嘅係,咖喱汁入面有紅蘿蔔,係超級甜!估唔到紅蘿蔔係比薯仔更加好食!佢哋每日嘅例湯都唔同,今日依個係青欖青紅蘿蔔湯,非常清甜,仲好多料👍🏼朋友就揀咗鹹魚煎肉餅豬扒飯,賣相都唔錯,又係$50!明明係喺港島區,但係都能夠食到又平又高質嘅食物,唔怪得知咁多好評! 原來佢哋仲有其他分店,希望越開越多,咁就方便可以成日食到冇味精嘅美味住家飯☺️☺️

咖喱牛腩飯 $50

外卖自取