2021-01-21 1056 浏览
🇭🇰 #大围美食无意中 ʟᴏᴏᴘ 到大围有间岩岩登上米之莲必比登推介 𝟸𝟶𝟸𝟷🤩 今日有时间就去试下星期三下午茶时间门口已经排紧队,出面望入面好似好细间,原来仲有二楼,所以等左大约𝟸𝟶分钟就入得座,系门口等候期间顺便落单,入座后等食就得🍽 餐厅整洁到有改善空间,墙身有啲污糟🙁王牌推介既「好头好尾」已经卖哂😱佢地系中午𝟷𝟸点开门,估唔到抢手到一碗都无剩唯有下次再嚟一试😢🍜 海龙王汤 $𝟷𝟹𝟶卖相不错,闻到汤底好浓既虾蟹味😋虽然去唔到好鲜甜,但几惹味海虾够大只,北海道带子就差啲啲阳春面令我有啲失望😅口感太绵,入口好似一ᴘᴀᴛ野咁真系汤底撘救拎返唔少分♥ 𝟼/𝟷𝟶🍜 蚝豉猪猪 $𝟷𝟶𝟶今次试一款应该唔多人选择既汤面高汤汤底有啲似面豉汤😂纯粹本人觉得友人就话汤底够浓郁,足料既猪骨汤底呢款偏阳春面较为爽口都系个句,汤底撘救🤭♥ 𝟼/𝟷𝟶🥗 芝麻酱海蜇鸡丝粉皮 $𝟺𝟺海蜇有啲少,不过不失既一款冷盘♥ 𝟻/𝟷𝟶🥤 冷泡桃香云南红茶 $𝟹𝟶/枝一支足够 𝟸-𝟹人饮用入口有一下好淡既桃香味下次都应该唔会再叫😅♥ 𝟺/𝟷𝟶总括然而,真材实料既汤底系值得再一试👍🏻整体评分 ᴏᴠᴇʀ ᴇxᴘᴇʀɪᴇɴ
🇭🇰 #大围美食

餐厅整洁到有改善空间,墙身有啲污糟🙁

王牌推介既「好头好尾」已经卖哂😱
佢地系中午𝟷𝟸点开门,估唔到抢手到一碗都无剩
唯有下次再嚟一试😢

🍜 海龙王汤 $𝟷𝟹𝟶
卖相不错,闻到汤底好浓既虾蟹味😋
虽然去唔到好鲜甜,但几惹味
海虾够大只,北海道带子就差啲啲
阳春面令我有啲失望😅
口感太绵,入口好似一ᴘᴀᴛ野咁
真系汤底撘救拎返唔少分
♥ 𝟼/𝟷𝟶
海龙王汤

🍜 蚝豉猪猪 $𝟷𝟶𝟶
今次试一款应该唔多人选择既汤面
高汤汤底有啲似面豉汤😂纯粹本人觉得
友人就话汤底够浓郁,足料既猪骨汤底
呢款偏阳春面较为爽口
都系个句,汤底撘救🤭
♥ 𝟼/𝟷𝟶
蚝豉猪猪

🥗 芝麻酱海蜇鸡丝粉皮 $𝟺𝟺
海蜇有啲少,不过不失既一款冷盘
♥ 𝟻/𝟷𝟶
芝麻酱海蜇鸡丝粉皮

🥤 冷泡桃香云南红茶 $𝟹𝟶/枝
一支足够 𝟸-𝟹人饮用
入口有一下好淡既桃香味
下次都应该唔会再叫😅
♥ 𝟺/𝟷𝟶
冷泡桃香云南红茶

总括然而,真材实料既汤底系值得再一试👍🏻
整体评分 ᴏᴠᴇʀ ᴇxᴘᴇʀɪᴇɴᴄᴇ ♥ 𝟽/𝟷𝟶

📍#TaiWai @haotanghaomian
—————————————————————

2021-01-20
等候时间
20 分钟 (堂食)
  • 海龙皇汤