2019-04-14
自從上次美人鍋後,一直心思思想再黎,今晚捉左男朋友陪我記得朋友講過另一款湯底- 寧神養心鍋都不錯,一於試下先!🥘寧神養心鍋一開始以為係鮮甜的魚湯,原來誤會左!煎香魚頭後加入鮮雞和大量川芎,白芷,天麻、當歸、杞子的藥材,成個湯底充斥著濃濃的藥材味,口感帶辣!湯底內的烏雞肉質腍身,完全唔鞋口,唔好浪費食埋佢啊!🥢手切肥牛(細)手切肥牛有分大細size,我地兩個人當然叫細size ,但其實份量都唔小,相信三個人都夠食。肥牛帶點脂肪,入口軟綿綿,充滿牛味!🥢鴨血台式火鍋點可以無鴨血,每一片都好厚身,必叫!🥢雜錦蔬菜拼盤想款款食D,叫拼盤最適合不過!全部新鮮乾淨,健康之選!🥢自家製極品水餃(半份)本身叫自家製水蓮餃,點知售罄,上次食過極品水餃覺得唔錯今次再叫,用豬肉、木耳、鮮蝦做餡料,皮薄餡靚,口感豐富!🥢芝士牛肉丸(半份)一咬開芝士好似溶漿流出黎,芝士味香濃但無蓋過牛味!🥢蟶子皇男朋友想食蟶子,叫左一人一隻,灼到脱殻就食得!最後每人送碗紅豆芋圓糖水消熱降火,味道唔甜,即刻飽曬!
🥘寧神養心鍋
湯底內的烏雞肉質腍身,完全唔鞋口,唔好浪費食埋佢啊!
🥢手切肥牛(細)
🥢鴨血
台式火鍋點可以無鴨血,每一片都好厚身,必叫!
🥢雜錦蔬菜拼盤
想款款食D,叫拼盤最適合不過!全部新鮮乾淨,健康之選!
🥢自家製極品水餃(半份)
🥢芝士牛肉丸(半份)
一咬開芝士好似溶漿流出黎,芝士味香濃但無蓋過牛味!
🥢蟶子皇
男朋友想食蟶子,叫左一人一隻,灼到脱殻就食得!
最後每人送碗紅豆芋圓糖水消熱降火,味道唔甜,即刻飽曬!