2022-12-09
麻辣風雲(Tsuen Wan)天氣凍咗好多🌬️ 梗係要食返啲辣嘢暖下🔥 呢排終於抽到時間食左呢間bookmark咗好耐嘅川菜館啦!🌶️⌖ 前菜小食 🥜💰$9/份前菜有甜辣菜脯🌶️同埋脆紫菜花生🥜 啱晒同朋友吹水嗰陣食🤭🤭⌖ 炸饅頭💰$58打卡必嗌嘅菜式無誤🤣🤣 成條船擺上台仲會有啲煙霧效果真係好掂🚢🌪️🌪️ 熱辣辣炸到脆身嘅饅頭配上煉奶一流 就算擺耐左外層依然脆身嘅~☺️☺️⌖ 酸菜魚 🐟💰$268酸菜魚嘅酸度調節好緊要😌 店員介紹呢度嘅酸菜魚係主打少酸 今次我哋揀咗BB辣🌶️ 嫩滑嘅魚塊配上煙靭嘅薯粉 再飲啖熱湯🍲 麻香味突出 味道啱啱好 份量又夠足 配菜有萵筍、豆卜、菇類🍄 值得一試😙😙⌖ 麻辣手拍青瓜 🌶️🥒💰$48手拍青瓜好爽脆💦 配上輕微辣度都幾開胃😎😎⌖ 黑糖脆炸糍粑 💰$58糍粑炸到金黃色 裏頭嘅糯米軟糯😮 黑糖甜度都可以🤨⌖ 菊花蜜 🌼🍯💰$48好有驚喜嘅飲品 唔單止賣相夠靚🌼 飲落菊花味突出 甜度適中😋☻ 回頭指數:8/ 10 ** 店舖仲全新推出左會員系統 快啲去試用喇:https://bit.ly/spicymembernewv2❝ #Amiの新界覓食記#Fatshit_ami #
⌖ 前菜小食 🥜
⌖ 菊花蜜 🌼🍯
💰$48
☻ 回頭指數:8/ 10
❝ #Amiの新界覓食記
#Fatshit_ami #Dinnertime #荃灣美食 #香港美食 #港式美食 #食好西 #打卡餐廳推介 #荃灣川菜館 #川菜館 #中菜館 #酸菜魚 #炸饅頭 #麻辣手拍青瓜 #黑糖脆炸糍粑 #菊花蜜