2024-12-30
本身去尖東睇燈飾見到有間新泰菜,環境唔算大但坐位都幾闊落。😌船麵船麵就有3款,每碗都細細份😆! 3款都有唔同嘅配搭,入面嘅麵同湯底都唔一樣,睇得出好有心思❤️! 細細碗都咁好味😋秘製泰式香燒雞($138)我地叫左半隻雞,估唔到都幾大隻🤩~ 最正嘅係雞肉滑嘟嘟,雞皮就脆卜卜! 🤤🤤而餐廳仲有好多自家製醬汁,唔同辣度同口味都有齊,每件都配搭下唔同味好開心!😍蟹肉奄列($168)份量都幾大嘅奄列,而入面有好多好多蟹肉🦀,超足料架! 啖啖都食到粒粒蟹肉,味道好香又有口感!🤭🥰牛奶烤豬肉($38)豬肉好嫩,真係好似浸過牛奶咁,仲keep到好juicy架😋😋芒果糯米飯($58)泰菜必食嘅甜品呀🥳,大大舊香甜芒果啱哂我😚~ 而糯米飯好暖,又帶有點點黏性,但非常軟,完全唔會有硬同乾嘅感覺👍🏻👍🏻斑斕神仙水($32)龍眼冰($32)呢2杯飲品都好清甜,飲落好舒服,啱哂配搭泰菜!🍹🧉
船麵
秘製泰式香燒雞($138)
蟹肉奄列($168)
牛奶烤豬肉($38)
芒果糯米飯($58)
斑斕神仙水($32)
龍眼冰($32)
呢2杯飲品都好清甜,飲落好舒服,啱哂配搭泰菜!🍹🧉