2019-02-13 69 浏览
在阿女生日前一日的下午拎咗假帶阿女去AIA玩,之後去埋迪士尼,阿女本身在家中吃了午餐才會合我,我為咗方便就決定買外賣到附近的地方食,順便買埋入迪士尼樂園前食的點心入我自備的燜燒壺內~~~呢間店近郵政總局和AIA果邊出口,真係好便~~~呢度的保溫櫃好多靚圖~~~我就點咗雞扎和鮮竹卷入燜燒壺內,不過我個人覺得呢間店係好方便人去買外賣帶走,但本身支持環保的我就覺得浪費咗好多塑膠>.<好在D點心去到晚上食都好夠熱又好食,阿女超愛食腐皮,而我就食裡面的雞肉和芋頭個香菇雞包用紙包住~~~糯米雞又係用個盒,不過比較幸運係我比較容易keep返來用~~~我就一個人拖住阿女到天星碼頭食住個糯米雞,裡面有隻雞翼,蛋黃分咗俾阿女食我和阿女分享個飽,阿女拎支豆漿慢慢飲,而我就飲黑豆漿,飲落味道OK唔太甜~~~整體來講食物味道算是不錯,可能因為中環呢區的客人需要快和方便,所以食物係預先包好曬,如果可以有部份係可以俾食客自備餐盒買就更理想~~~

呢間店近郵政總局和AIA果邊出口,真係好便~~~

呢度的保溫櫃好多靚圖~~~

個香菇雞包用紙包住~~~

2019-02-01
外卖自取