2010-10-25 12 浏览
女友話想食越南野, 知道火車頭0係灣仔開左分店就去試下啦~ 七點幾唔駛等位, 坐低睇下 menu, 叫左一個生牛河, 一個豬潤牛濛, 同埋沙嗲雞串.去開食越南野我習慣飲紅毛丹冰, 不理佢係咪真係越南飲品都好 不過火車頭係冇既, 所以我決定唔叫野飲. 點知個女待應同我地講: menu 後面有野飲嫁喎. 好似暗示我地點解唔叫野飲咁囉... 算喇... 坐左一陣 d 野食黎, 老實講味道同"清亭"差不多, 我個生牛河分量還好, 女友個濛粉佢食完都話唔夠飽. 個雞串冇乜味... 佢咁既價錢黎講, 好貴!!! 食食下聽到有人叫加水, 我地先發覺, 乜原來有水供應? 水費好貴? 要人問先比? 隔離台一樣, 聽到有人叫加水先知原來有水, 馬上著待應拎水黎... 最精彩既係, 女友方才食完個濛粉, 女待應已經以光速收走佢個碗 乜張餐紙上面唔係寫住乜野正宗越南湯底? 叫人要試啖熱湯????? 你光速收走個碗請問叫人點試個湯??? 真係個濛食完 d 湯未涼就拎走左囉!!!!! 轉個頭就連張餐紙都收走埋!!!! 我諗如果唔係我地隻杯擺得埋, 佢分分鐘收埋囉~~~~~~~~~~~本來仲想試

去開食越南野我習慣飲紅毛丹冰, 不理佢係咪真係越南飲品都好

本來仲想試下呢度既甜品, 不過如此既服務, sorry 囉, 唔會再有下一次!!! 同樣係趕客又冇 service, 我食返"清亭"好過!!!
2010-10-24