2018-05-17
東南亞嘢食平時都係鍾意食泰國嘢,今次朋友想食下越南野,就陪佢。一般越南野既印象都係生牛肉河,但今次睇完menu想試下唔同野,所以沙律串燒、雞,咩都試下。第一味個柚子鮮蝦沙律真係幾impressive,唔算好starchy,柚子好鮮,每一下咬都係好爽唔飽肚,好開胃,佢有少少醋味令成碟菜好開胃,a very good starter. 第二個想講係佢個串燒,我地叫左牛雞雙併,佢唔會燒得太乾,雞外面脆入面都仲鮮嫩,牛本身應該醃好左,有少少醬醋味。唔錯。跟住佢個椒鹽軟殻蟹都ok,炸野點都熱氣,但佢咬落去成隻都好清爽冇渣咁,調味都唔錯,帶小咖哩味唔會太咸。都想提佢個燒雞,出面有少少鞋有小失望,點知入面有驚喜,雞做到好鮮嫩,滑口,正!佢價錢算正常,雖然空間唔係太大,但overall我都會推介!