2019-05-16 394 浏览
嗰日返工比老細鬧完一肚氣,極度想化悲憤為食量,滿肚氣同個friend食餐飽順便發洩下!呢次主攻係食串燒,我同個friend最愛食串燒,那晩的牛脷好食,好軟身又夠牛味,好食好食好好食,食咗N轉,都有嚟,無特登漏單播! 雞軟骨也是我地目標,鐘意佢煙韌彈牙,好有咬口,食了N轉。另外D燒魚類都唔錯,好似你燒鯖魚和燒鰻魚的貨色唔係太差,起碼有魚味,唔會勁腥。另一串燒必食係燒凡立貝和羊架,味道唔錯。我完全唔吃生野,所以主力攻D壽司,天婦羅同串燒類,天婦羅呢間OK,都可以,D炸物一口芝士和芝麻雞翼都勁好味。另外有D料理類都好食嘅,好似係蒜片牛柳粒,D牛柳好juicy,其實唔係上等牛柳,但都做得好好食,好鬆軟。另外有款鮑汁花膠,見好多人勁叫,實係好野,食落D膠好腍也入味,正的。而友人係好愛刺身,佢話D刺身合格,起碼融雪夠。至於壽司,卷物,軍艦,都OK,甜品唔算多,叫有得食,飲品唔錯多多選擇,食放題有樣好就係飲品多揀過D酒店自助餐! 還有我愛吃的葡Tart,做得唔錯,好味的。