2021-11-09 14 浏览
朋友今日忽然話想食牛肉河,行行下就見到呢間。問吓侍應話已經滿哂位,見佢咁旺場就知實無揀錯!🤣由於朋友係雞翼控,所以去邊都會叫雞翼試試佢。火五無令我地失望,入口鮮嫩多肉汁,香茅味十足👍🏻手作大蝦米紙卷($38)一張米紙入面包住米粉、青瓜絲、胡蘿蔔、大蝦。大蝦係大大粒!落足料!口感豐富!法式咖哩豬頸肉油香飯($58)牛肉粉專門店叫食飯?無錯就係要試吓佢啲飯!點知同樣有水準!咖哩香味濃郁,未上枱都已經聞到!黃油飯同豬頸肉油而不膩,相當高水準👍🏻店家驚大家食唔飽,仲有得加多飯,真係良心店家🥰火五生熟牛肉粉($56)嚟到梗係要叫佢地嘅招牌名菜—牛肉粉啦!睇落平平無奇,食落先知功架十足,湯底啖啖濃郁,無味精味。熟牛肉味濃、生牛肉嫩滑。實屬誠意之作👍🏻必食😋白桃紅茶($19)白桃香味十足,甜度適中荔枝紅茶($19)有加入荔枝果肉,提升口感,相當好飲👍🏻

手作大蝦米紙卷($38)

法式咖哩豬頸肉油香飯($58)

火五生熟牛肉粉($56)

白桃紅茶($19)
白桃香味十足,甜度適中

荔枝紅茶($19)
有加入荔枝果肉,提升口感,相當好飲👍🏻