2019-10-25
成業街食店很多,不過想食清新的食物感覺不多。兩個人閒逛成業街搵食,不想茶餐廳,不想打邊爐,不想heavy的叫餸食飯,不想中餐小菜,不想食集團式餐廳.......在總多“不想”之下,選擇便不多了(外子心想:要求多多真係麻煩)正在妥協打算食中菜算數,行入樓梯上鋪頭,竟然發現中菜和邊爐之外,有間白色清新小店,寫著越南菜個胃同自己講,搵到想食的東西了!納悶感無哂!白色店乾淨清新又舒服,標榜無味精又獲獎令人覺得有信心。 看餐牌,叫碗粉是心目中所想的,另外看到餐牌很多小食也看似很美味,可以點餐了!是次點了:生熟牛肉河: 生牛熟牛口感完全不同,滿足食牛的朋友,很新鮮,又多牛! 好大碗! 但一個女仔都食得哂(唔係大胃,係因為肚餓和很好味)火車頭河:足料大碗,正蒜蓉炒菜:香,新鮮! 紙包軟殼蟹:大大件,夠脆!mango益力多沙冰:好味!送甜品椰林糕:暖暖的,軟軟的,口感好! 送甜品實在很好呀!多謝!
是次點了:
火車頭河:足料大碗,正
蒜蓉炒菜:香,新鮮!
紙包軟殼蟹:大大件,夠脆!
mango益力多沙冰:好味!