我和同事們久唔久都會上去食一次午餐,回想起4年前這兒的雜錦魚生飯係好好食,唔知道是否生意唔好最近佢地先加價,再話做優惠給食客,還記得上年還是48元一個,今年就58元一個,星期5就有優惠平十元,但係以前有原隻甜蝦,現在只給你熟蝦,還有飯就越來越少,要求他們多少少飯就要加十元,還要雜錦魚生飯無吞拿魚,以前有的魚生都轉了,今天食佢得半塊帶子和一細塊劍魚+3塊三文魚和好少量的魚子,真係CHEAP 到爆。服務態度已經唔好還收咁貴價錢,我諗去食壽司無咁嬲,老實講以前真係幾好,有吞拿魚有一塊帶子又有其他魚生,現在居然用埋蟹柳當魚生,我好記得我同事SL 認唔住大聲講係超級市場個d 唔知係唔係真既蟹柳,做到咁cheap,好心佢個價錢就平返d,又無服務(食左約一個鐘先加得一次水),我地black list 佢。我地有同事問過點解無甜蝦,佢地話留返晚上用,咁cheap 真係無野講。

2009-05-22