2010-08-29
昨晚2人去食, 外面不停有人係咁sale 你入去, 到入左去, 坐下, 但之前人地食完果d野張台無人執, 叫左好耐, d伙記好似當睇你唔到咁, 行過都快快閃走, sale 野既人就好多, 但坐下就無人理, 成日都係咁, 終於搵到個肯執台既, 叫了2碗米線, 話要小辣再少d,佢話:咁不如你自己落辣椒油啦, 一樣姐~ 係點解要分大中小辣,唔個個都自己落呀如果一樣, 態度真係不好, 之後見張台頭先果個人係執左, 但仲d湯未有人抹, 佢話:一陣先~之後無人抹, 只好自己拿張紙巾出抹~後來來了一杯凍檸茶, 哇~~ 好大杯呀, 只係加5元好抵呀~ 點知一睇, d檸檬咁少既, 再整下d檸檬, 乜咁硬既 (我估都係一早切定再放係雪櫃), 再飲, 哇~得個甜字, 完全無茶味(其實睇d色都知, 乜淺色成咁既), 之後再睇我朋友杯凍奶茶,又係好大杯,一飲, 一如所料, 係一杯好淡好淡既甜奶茶~~ 算啦, 都係枇食米線姐~到米線來了, 拿過來時見, 乜係出煙既, 一食, 乜只係暖暖地架ja, 雖然天氣咁熱, 但此終食熱野當然想來既時候係熱辣辣架啦, 無論係d米線, d湯, d部, 全部都係暖的, 怪之頭先拿
到米線來了, 拿過來時見, 乜係出煙既, 一食, 乜只係暖暖地架ja, 雖然天氣咁熱, 但此終食熱野當然想來既時候係熱辣辣架啦, 無論係d米線, d湯, d部, 全部都係暖的, 怪之頭先拿來,見佢地就咁拿住都無乜野啦, 好似過份左d wor, 暖既原因係一早整定﹖但連湯都係暖wor, 即係佢地唸住人地暖食,會食快d﹖ 真係好失望, 好耐之前食過, 係熱辣辣的,唉~~雖然味道同之前都係差不多, 但此終覺得熱辣辣食先好食~暖食都不過不失!
再睇下裝米線果個大鍋,乜咁多個位都崩既, 又再睇朋友果碗, 佢就好d, 得一個崩位~~
好心啦, d鍋爛哂就換過哂佢啦!
呢間小雨天, 有一個好特別既境像, 係外面好多人熱情咁拉客入來食, 但入到來就無人理了, 無論係叫野食, 叫人執野, 都要自己好落力咁人, 而佢地好似都當睇人唔到咁,無人肯做, 咁又係,個個都唔肯做, 係咁點解又要拉咁多客入來, 我見有d人因為叫唔到人來執台, 後來都走了沒食~