2024-08-20
~🍽: The Francesco (奧運)=========================⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️【龍蝦湯🦞🥣 】 ($58)🐹: 🌕🌕🌑🌑🌑飲落龍蝦味都算重🦞🦞 而且亦都幾濃👍🏻👍🏻 佢係屬於有蝦殼係湯嗰種嚟嘅~ 另外唔知點解佢啲cream同湯係會分離咗🥲🥲 整體嚟講叫做不過不失啦,不過價錢就略貴喇💰—————————【香煎鱸魚配玫瑰忌廉醬與薯蓉 🐟🌹 】($178) 🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑值得一讚嘅係擺盤幾靚💖💖 玫瑰忌廉醬食落酸酸地🫕🫕 玫瑰香味亦都算重🌹🌹 感覺好特別 ✨✨ 薯蓉會有啲薯粒喺度🥔🥔 幾有咬口🦷🦷 另外魚肉食落幾嫩滑🐟🐟 個皮亦都煎得好脆⚡️⚡️ 唔錯唔錯👍🏻👍🏻—————————【明太子忌廉汁粗通粉🧡🫕 】($138) 🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗佢個汁係屬於比較Creamy嗰種嚟嘅🫕🫕 明太子味適中🧡🧡 值得一讚嘅係成個汁真係好Rich 好Rich👍🏻👍🏻 掛汁效果極佳💖💖 另外佢三文魚子都好清甜🫧🫧 夾埋一齊一啖食落去嘅感覺真係好滿足🥰🥰 極度推薦❣️❣️—————————【熱朱古力🍫☕️ 】($38) 🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑賣相嚟講幾靚☕️☕️ 呢個價錢嚟講性價比幾高💰💰 飲
🍽: The Francesco (奧運)
=========================
⬇️⬇️⬇️食評⬇️⬇️⬇️
【龍蝦湯🦞🥣 】 ($58)
🐹: 🌕🌕🌑🌑🌑
—————————
【香煎鱸魚配玫瑰忌廉醬與薯蓉 🐟🌹 】($178)
—————————
【明太子忌廉汁粗通粉🧡🫕 】($138)
🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗
—————————
【熱朱古力🍫☕️ 】($38)
🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
賣相嚟講幾靚☕️☕️ 呢個價錢嚟講性價比幾高💰💰 飲落朱古力味幾重🍫🍫 雖然佢唔算好杰, 但係味道幾濃👍🏻👍🏻 整體嚟講唔錯~
—————————
【 Virgin Elderflower Spritz🌸🍹 】($48)
🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
主調會以接骨木味為主🌸🌸 飲落好舒服🏞️🏞️ 聞落亦都好香👍🏻👍🏻 另外亦都會有陣陣嘅薄荷味🌿🌿 整體嚟講唔會話好甜~ 配埋梳打感覺幾新奇🍹🍹 都值得一試~
—————————
【芝士蛋糕🧀🍰 】 ($38)
🐹: 🌕🌕🌗🌑🌑
賣相睇落幾靚😍😍 食落雖然唔算好滑👀👀 但係都會有啲creamy 🫕🫕 芝士味正正常常, 唔會話太淡🧀🧀 整體嚟講不過不失~
—————————
【抹茶蛋糕🍵🍰 】 ($38)
🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑
呢個蛋糕幾有驚喜✨✨ 食落會有少少似mousse嘅質地❣️❣️ 值得一讚嘅係真係好滑好滑👍🏻👍🏻 抹茶食落好舒服, 唔會太苦🍵🍵 推薦推薦~
=========================
🌟性價比:7/10
💖回頭指數:7.5/10
加1️⃣服務費:⭕️
—————————
👩🏻🍳餐廳 : The Francesco (奧運)
📍地址 : 大角咀大全街47-49號大同新邨大滿樓地舖