2018-08-11 352 浏览
蕃茄營養豐富,味道酸酸甜甜,無論凍食熱食都一樣受歡迎!近年坊間食店都會加入一兩款蕃茄湯底嘅料理,可見蕃茄嘅魅力!蕃滿門係主打蕃茄料理嘅食店,所有粉麵飯都配合蕃茄湯底,仲有辣有唔辣,任君選擇!蕃茄湯底味道濃郁,屬西餐口味,唔似阿媽平日嘅蕃茄薯仔湯。湯底用大量蕃茄熬煮成濃湯,味道甜甜哋,配飯、麵,意粉都好好味!午市套餐選擇多,仲久唔久轉菜單,有肉有菜,有湯麵粉,有飲品,套餐約$55~65 如果唔鍾意食湯粉嘅,可以揀佢嘅焗飯焗意粉。焗飯係即叫即焗,上枱仲係滾緊夠晒新鮮熱辣。上次食過焗豬排飯就一般般,個人覺得大X樂好食啲 今次叫咗焗芝士肉醬意粉,味道方面 - 蕃茄味濃,芝士亦有拉絲效果,但略嫌肉醬太少,意粉份量亦唔算多,啱晒細食嘅OL,男士們就應該唔夠飽喇!而全個餐最伏應該係杯凍檸茶,冇檸檬嘅檸茶令人無言!服務方面,員工比剛開業時勤快200% 環境方面就真係要改善吓,可能係EMAX 嘅抽風問題,環境四周悶焗,面對滾燙嘅湯麵,加上店內射燈,簡直係汗水失禁!

服務方面,員工比剛開業時勤快200%

2018-08-10