2022-12-06
💛好味指數:4.9/5💛💜回頭指數:4.8/5💜天氣凍又係瘋狂打邊爐嘅時候喇😙😙今次選咗間和牛專門店,可以任食靚牛,真係好正💓✅黑樺牧場和牛火鍋放題$398🔸花雕日本薩摩雞藥膳鍋藥膳味香濃,未食都聞到好香嘅味道,基本上唔點豉油都好夠味😋而且落咗好多雞肉和配料,湯底用料好足👍🏻🔸和牛一坐低職員就會安排A5和牛8小碟,基本上每一份都好靚好吸引🥩餐紙上面仲有寫牛肉的部位和時間,指示好清晰🤣我地順著牛嘅部位食,競選咗三個我最喜愛嘅牛肉:特上霜降小排、玉子後腰肉同上肩胛肉💕🥩特上霜降小排:最好食係特上霜降小排,雪花分佈平均,入口香軟,完覺得好滿足😌🥩玉子後腰肉:撈咗蛋汁所以牛肉多咗啲蛋香味,口感和味道極佳😙🥩上肩胛肉:牛肉唔會太肥,肉味好濃,又唔會太多筋👍🏻其他和牛嘅質素都好唔錯,如果大家食灑想再Encore可以試呢幾款😆🔸其他海鮮:有扇貝、生蠔、大蝦🦐店員仲會幫忙去殼相當友善😳三層港女架:打卡好靚🪹有豬肉和丸類,份量唔會太多擺盤又靚,安排得好唔錯另外仲有蔬菜和其他配料,可以根據自己喜好選擇,不過我主攻和牛無特別選好多其他嘢食,因為啲和牛實在太好味😙🔸雪糕中意榴槤嘅話一定要留肚食雪糕,竟然有榴槤
💜回頭指數:4.8/5💜
✅黑樺牧場和牛火鍋放題$398
🔸花雕日本薩摩雞藥膳鍋
🔸和牛
🥩上肩胛肉:牛肉唔會太肥,肉味好濃,又唔會太多筋👍🏻
🔸其他
海鮮:有扇貝、生蠔、大蝦🦐店員仲會幫忙去殼相當友善😳
🔸雪糕
中意榴槤嘅話一定要留肚食雪糕,竟然有榴槤雪條,仲要好濃味😆另外仲有獨立包裝抹茶雪糕球,又係好濃味,啲雪糕咁好食早知留多啲時間食😭
🐻總結
特別適合打邊爐專門主打食牛/追求靚牛任食嘅人🐮雖然俾起一般打邊爐放題店貴,但係質素真係有分別👍🏻
推薦肉類:特上霜降小排、玉子後腰肉、上肩胛肉🥩
📍黑樺牛 (尖沙咀)
尖沙咀堪富利士道6-6A號爵寓1樓