餐厅: 小魚兒 (金馬大廈)
资讯:

2022-05-25 134 浏览
今日约左朋友再食呢间系尖沙咀既烤鱼同打边炉 小鱼儿 Little Fish 店员仲好细心俾个篮我地放袋话怕整污租, 真系好贴心呀。我地一同四人叫左一个鱼锅🐠, 鱼我地拣左 #江团鱼, 因为我地都唔太食得辣, 所以汤底我地叫左 #豆品三重奏秘制酱香豆花 ,好好味呀,真系不得了😋个鱼锅黎到店员好贴心话水滚3分钟后食得,真系唔系讲笑,真系好好食👍🏾,本身条鱼似少少煎过,令到鱼味更香浓,劲香,食落鱼脂丰富,鱼皮有超多鱼油连同每一啖鱼肉都好滑,同埋食落感觉少少起胶,好有骨胶原感觉, 岩晒女仔食啦~ ♥️🌻🌻🌻🌻🌻汤底配菜有豆卜, 豆皮, 蒜头同洋葱等, 仲有配埋好香浓秘制面豉酱, 鱼肉同配料都索晒个汤味, 好惹味又唔会太咸, ♥️真心正 , 食到底, 仲有惊喜, 有啲寛既薯粉系鱼底, 食落好烟韧, 又索晒啲鱼味同汤, 系劲好味, 正🌻🌻🌻🌻🌻之后点少得加个汤底打边炉, 我地叫左 #鸭血 #炸午餐肉 #黑豚肉 #莲藕 #炸鱼皮 , 真系不得了, 鸭血好新鲜一啲都唔膻,食起黎有啲弹口同实, 唔似一般食果啲一夹就散开,要黎打边炉好正,烚完都仲有原片系道,正😍🌻🌻🌻🌻#炸午餐肉 都系一个重点,午餐肉好有心机

#炸午餐肉 都系一个重点,午餐肉好有心机切到细细粒,又新鲜热辣炸到好脆,直头可以当小食食,一放底我地好快就食晒喇,真系太正喇,真心推介 😍😍♥️🌻🌻🌻🌻🌻

黑豚肉🐷黎到好靓,好似座山咁高呀,同埋肉色新鲜同埋油脂分布好靓,好好味😍🌻🌻🌻🌻🌻

——————

#小鱼儿 #鱼锅 #火锅 #打边炉 #尖沙咀好去处
#先食奇兵 #cineatkp #互follow #foodie #food #foodiehk
江团鱼
炸午餐肉