2021-04-20
如果你同我一樣,覺得只要係吧既話食物水準就麻麻,一就一定要黎呢間食下黎呢到食完之後你就會發現呢個世界真係好大二三百蚊,有餐湯、前菜、主菜、甜品,真心唔貴南瓜海鮮湯應該係我飲過最好飲既南瓜湯南瓜湯濃稠無渣又香甜,每一口都飲到濃濃既南瓜香平時飲海鮮湯,特別係D濃味湯,都會比D雪到無晒味既下價海鮮比你但呢到既海鮮真係會食到鮮味蝦又爽口,蠔就新鮮唔腥,蜆亦無沙法國鵝肝、焦糖蘋果、雜莓黑醋極力推薦大家點選呢道前菜,極高水準!除左面頭既鵝肝之外,中層係焦糖蘋果,其實下層仲有香脆既多士鵝肝煎到面頭有少少焦化,令佢外皮微微香口切開左你係可以見佢既鵝油係多到必晒出黎而內裡又軟又嫩,入口即溶,油脂味係你入口既瞬間就化開擴散,而且完全唔騷,超難得而配埋中間酸酸甜甜有香濃焦糖香既蘋果,同埋底層香脆又索晒鵝油既多士令到成個味道同口感都有晒唔同層次成道前菜真係無可挑剔澳洲M6威靈頓牛柳食西餐又點可以唔食威靈頓牛柳有睇廚神Gordon Ramsay就知威靈頓牛柳可以話係最能反映廚師功力既一道主菜果然無能我失望切開見既係完美既七成熟而牛柳同外層香酥既酥皮之間,有一層蘑菇蓉,令到外層唔會因為牛柳而變淋,好正宗既做法結果
黎呢到食完之後你就會發現呢個世界真係好大
應該係我飲過最好飲既南瓜湯
但呢到既海鮮真係會食到鮮味
蝦又爽口,蠔就新鮮唔腥,蜆亦無沙
極力推薦大家點選呢道前菜,極高水準!
鵝肝煎到面頭有少少焦化,令佢外皮微微香口
切開左你係可以見佢既鵝油係多到必晒出黎
令到成個味道同口感都有晒唔同層次
成道前菜真係無可挑剔
食西餐又點可以唔食威靈頓牛柳
有睇廚神Gordon Ramsay就知
威靈頓牛柳可以話係最能反映廚師功力既一道主菜
果然無能我失望
切開見既係完美既七成熟
結果就係,一啖食落去你可以感受到酥皮酥脆既口感既同時,又可以品嚐到內裡軟嫩又JUICY既牛柳所必出黎濃濃既肉香,仲夾雜住蘑菇既鮮味
成個口感同味道好有層次,好有水準
配菜亦好新鮮,而且亦做得好用心
唔想飲酒但又想係吧感受下cocktail
叫mocktail就最岩
酸酸甜甜,仲有豐富果香,呢個天氣飲岩晒
都幾有驚喜既一道甜品
雪梨味好香,而且成個感覺好清爽
食完鵝肝牛扒呢D相對膩既食物之後食呢個,真係一個好好既配搭