2023-10-04
依間餐廳食嘅係set dinner, 環境好唔錯,坐落好寬敞同舒適,風格似森系x 禪系feel. welcomedrink 糖漬檸檬薑梳打:微甜,有氣,薄荷同埋姜都出到味,但又唔會太搶鮑魚入味,有厚度,好好咬口,彈牙。爆多三文魚籽,好正好香黑松露味!!火腿唔會太鹹。比預期好食好多兩個湯比較稀,但龍蝦湯嘅味道都幾濃郁,我個湯味道淡少少。其他餐廳嘅湯可能會Creamy一啲,但係我又覺得佢依個都唔差。我嘅湯會食到有豆碎的,增加左口感台灣高山茶,好有茶香,唔澀。清曬之前其他食物嘅味。夠曬refresh一碟裏面有齊兩款牛嘅部位,牛面頰比較厚身啲,但裏便係勁嫩,食落去有少少燉出嚟嘅感覺。而西冷部位我哋叫咗五成熟,唔會有血水流出來,而且都係非常之鮮嫩。鵝肝有厚度有味度,菇上面有少少cream, 好香,溝埋飯好正。兩個main 我建議兩人share, 可以試多d~熱情果甜品雖然係連埋喺個set裏面,但係佢一啲都唔會Hea俾你。肉眼已經可以得到甜品嘅層次分咗幾層,而下面厚啲嗰一層係有少少乳酪x雪糕嘅質地,令到成個甜品更加清新&口感更豐富朋友嘅抺茶我揀左熱朱,拉花靚。溫度暖暖地,唔會苦,我幾鐘意整體嚟講餐
鮑魚入味,有厚度,好好咬口,彈牙。爆多三文魚籽,好正
好香黑松露味!!火腿唔會太鹹。比預期好食好多
兩個main 我建議兩人share, 可以試多d~
我揀左熱朱,拉花靚。溫度暖暖地,唔會苦,我幾鐘意
整體嚟講餐廳無論係服務環境定係食物質素都非常之一流