2017-10-20
今日去左荃灣食一間意想不到好高質既西餐廳😭 好少有餐廳令我咁有衝動要當晚即刻打食評 但真係太好食 好想快啲同大家分享😆牛油果帶子沙律:帶子超鮮甜,煎既火候岩岩好,配埋牛油果同大量沙津菜好fresh ☺️忌廉蘑菇湯:特別既地方係即磨,絕對唔係罐頭湯,加埋黑松露,好香好creamy!!😍龍蝦湯:一飲便知龍與鳳,好濃郁既龍蝦味,同出面既真係無得比,飲得出係用龍蝦新鮮熬製的😭Hoegaarden啤酒煮蜆:啲蜆係對面楊屋道街市買架,好新鮮,配howgaarden微甜既啤酒,完全帶出到蜆既鮮味!😌澳洲肉眼扒:叫左medium岩岩好,肉汁充足,好有咬感。😋威靈頓三文魚:酥脆嘅外皮同半熟既三文魚扒,好合拍。😉龍躉魚柳:比一般既龍利柳滑好多。主菜除左做得高質,伴碟亦一啲都唔馬虎,秋葵、翠玉瓜、茄子都好入味,車厘茄好新鮮!😳甜品:燒棉花糖同chocolate brownie都幾高水準,又精緻❤️野食驚喜之餘,cocktail同mocktail都好出色。飲落同其他酒吧好唔同,杯酒除咗裝飾靚(好欣賞有滿天星點綴)調酒師亦花咗唔少心思改良杯酒,令味道易fresh,更易入口,平時我唔係好鍾意飲酒,都覺得杯酒好啱飲!傾
澳洲肉眼扒:叫左medium岩岩好,肉汁充足,好有咬感。😋
威靈頓三文魚:酥脆嘅外皮同半熟既三文魚扒,好合拍。😉
野食驚喜之餘,cocktail同mocktail都好出色。飲落同其他酒吧好唔同,杯酒除咗裝飾靚(好欣賞有滿天星點綴)調酒師亦花咗唔少心思改良杯酒,令味道易fresh,更易入口,平時我唔係好鍾意飲酒,都覺得杯酒好啱飲!傾談之下,先知道調酒師就係全港調酒比賽冠軍,唔怪得調出嚟嘅酒真係唔同啲!🤔
sangria:各叫左白酒同紅酒底,坊間既sangria會就咁用唔同既生果沖,但呢到飲得出啲果味同啲酒融合得好完美,應該係浸左一段時間。
mojito:加左熱情果,超fresh!!
chi ma woo:係呢間店新調製既招牌,飲落好似芝麻糊加oreo沙冰,其實係加左baileys,好特別!
另外店員非常友善同健談,周不時會同我地介紹碟菜,又好細心咁留意我哋幾時食完,就即刻幫我地收碟同上菜,呢餐飯絕對係包埋一流嘅customer Service。😎
同店員傾計,先知佢哋只係開張左三個月,睇得出佢哋好有熱誠,希望佢哋繼續加油啦,一定會有人會識得欣賞佢哋嘅堅持:)💗💗💗