2024-01-16
今日同FD去奧海城睇戲,睇完戲就去搵野食,因為好掛住日本,又暫時未去得住,唯有食下正野平衡返先,行行下原來呢度有間鮨樂,荃灣成日經過都無機會食,今日就去一於食佢啦我地大約6點入去,環境好舒服,主要係日式風格,木系裝潢睇下餐牌都有好多款式,前菜我地叫一人一隻生蠔,仲要係令和の怪物,大大隻好鮮甜,配埋呢度少少酸既醬汁,一流食日本野當然要食刺身,分別叫咗吞拿魚、中拖羅、大拖羅刺身各2塊,真係好新鮮,油分十足我超鍾意食吞拿魚,所以唔夠喉,又再叫咗(吞拿魚)盛合(5件)同埋拖羅丼,件件質素都有返咁上下,超滿足,吞拿魚小卷好特別,入面有脆脆,增加口感我地仲叫咗汁燒原隻活北寄貝,係燒既,職員話可以生食或熟食,我地兩樣都有試,好鮮甜,北寄貝下面仲有少少昆布,燒完仲吸哂觧味,連昆布都咁好味另一樣正野,當然係蟹味噌甲羅燒,呢度比出面餐廳一般大隻,咸咸鮮鮮,記得要配埋脆片一齊食刺身都係想試多啲唔同風味,餐牌見到有個時令薄切(洋風)就直接叫咗,原來咁特別,係刺身包住啲香蔥,配合埋一齊食,個香味唔講得少最後仲叫剌身盛,超豐富,擺盤好靚,樣樣都新鮮,好滿足飲品方面叫咗巨峰提子梳打同埋檸檬梳打,巨峰提子好香又唔假,
我地大約6點入去,環境好舒服,主要係日式風格,木系裝潢
最後仲叫剌身盛,超豐富,擺盤好靚,樣樣都新鮮,好滿足
飲品方面叫咗巨峰提子梳打同埋檸檬梳打,巨峰提子好香又唔假,而檸檬就超開胃
真係飽到上心口,但都要食埋甜品先滿足,分別叫椰子雪糕、迷你南瓜雪糕,兩個都分別用椰子殼同埋南瓜殼做杯,好得意,兩個味食落好濃郁,又唔會太甜,啱啱好