2019-05-14
今天經過V city對面,見到開咗幾間新餐廳,今日終於都有機會可以試一試啦!今次試嘅呢間叫food combo,環境好靚,主打日式西餐,除咗主菜之外仲有湯前菜小食同生果,份量爆棚!餐牌上總共有7個Set,每款都仲配唔同配菜,感覺好用心搭配食材我哋今次就分別叫咗2個set,包括Combo E扒配薯菜$188個set份量好大,牛排長過手掌,肉頗厚身,有咬口!薯餅類似可樂餅口感,好正!配菜仲有蝦,雞翼,煙肉,薯蓉等等,就算無跟飯都一樣好飽肚!另一個Combo G西班牙海鮮炒飯配焦糖青檸雞翼$178同樣吸引,海鮮分量超多,飯底超好味,雞翼同泰式沙律酸酸甜甜,好開胃!呢度嘅水班係可以免費添飲,有綠茶、紅棗水,同埋薄荷水,不過如果想飲可口可樂嘅話,就要比$15啦全部食物都好有水準,不過以女仔午餐食量,份量似乎太多,問咗店員原來因為假日所以無午市套餐,平日星期一至五可以散叫意粉同配菜,價錢由$54起,自由度同性價比更高!