今晚即兴想去锯扒,但又吾想食得太贵,误打误撞之下,竟然去左间水准高得来,仲要价格吾贵嘅牛扒专门店<Top Blade Steak Lab>,呢道仲要有无限量嘅炸薯条供应,真喺啱晒我哋呢啲为食鬼啊!!~餐厅就在新城市广场,坐扶手电梯落到地下1楼,再转左就会见到。门口招牌有只牛头,一眼就可以认到。平日晚上8点左右,餐厅都几多客人,不过好好彩,吾洗等好耐已经可以安排入座。餐厅环境都算坐得舒服,而且有酒精消毒液同口罩纸袋供应,够晒卫生。餐牌就系一张过,供应牛扒类、猪按扒,同埋Burger,绝对系贵精不贵多。另外亦有沙律、汤、小食同甜品供应,当然仲有重点之一,任食薯条啦!!餐厅服务员会先介绍一下餐牌上面嘅食物,都几细心。另外,餐厅可以用QR code落单,都几方便。先来每人一客任食薯条,全部新鲜即炸,入口够晒香脆,而且枱上有黑椒同茄汁供应,加上调味更加好食。<Iced Dirty Lemonade $45>自家调制嘅Dirty Lemonade柠檬特饮,带点儿柑桔蜂蜜同埋有少少柠檬味,入口微甜。<Mojito $48>无酒精鸡尾酒用上新鲜青柠及香叶

<Iced Dirty Lemonade $45>

<Mojito $48>
无酒精鸡尾酒用上新鲜青柠及香叶,带有微微的薄荷香味,非常清新。

<美国390日榖饲Prime级平铁牛扒 $268>
主角美国390日谷饲Prime级平铁牛扒出场,是厚厚的两块牛扒,餐厅建议用上三成熟来煎烤,熟度同味道都调配得刚刚好,外面有微微焦香,里面嘅肉汁能够完全锁住,牛肉味够浓,由于牛扒嘅油脂分布得非常平均,所以咬落去非常嫩滑,而且好腍,非常juicy,简简单单咁配上碟上面嘅盐嚟一齐食,已经非常好味。
另外值得一赞嘅系,碟上面配上嘅薯蓉非常幼滑,仲有淡淡牛油香味,非常好食啊!!

<西班牙栗饲猪鞍扒 $160>
除了牛扒,我们都叫了一个猪鞍扒嚟share。猪鞍扒嘅份量好多,而且好大块,虽然佢好厚肉,但系一啲都唔韧。猪按扒嘅肉质感觉非常实在,但系佢入面都充满了油脂感,咬落去充满肉汁,而且仲一啲都吾会觉得干同鞋,水准非常之高。

西班牙栗饲猪鞍扒

整体来讲,餐厅供应嘅牛扒同猪鞍扒质素都好高,价格亦非常合理,而且仲有任叫任食薯条供应,值得推荐吖!!~

用餐时段
  • 西班牙栗饲猪按扒