2022-07-11 441 浏览
南美菜我自己真係好少食,估唔到喺長沙灣竟然有一間勁高質主打南美菜嘅餐廳🤩 呢度裝修好型格, 餐廳播住強勁音樂,好鬼chill🤩 呢日我哋星期五收工過嚟,真係爆曬,好彩我哋一早book咗位😆 食物好高質,真心推介啊🤩🤩🤩🌟傳統秘魯檸檬漬魚生(Large) $168呢道係招牌菜之一,好清新勁開胃,作為前菜真係一流🤩👍 魚生、檸檬、洋蔥同其他香料混合,魚生爽口彈牙,檸檬嘅酸勁刺激味蕾,仲有辣椒嘅刺激,好正🤩超推介大家試👍 如果份量再大啲,會勁開心🤣🌟加勒比烤雞 🍗$218另一招牌菜😎 烤雞皮脆肉嫩,用大量嘅香料醃過,雞皮特別香特別惹味😍 連平時唔太食雞皮嘅我,都忍唔住一定要連雞皮食😂 沾上佢配嘅特式辣椒醬,又香又辣🤩 配菜索咗雞油雞汁都好好味🤩 🌟西班牙伊比利亞豬 🐖$228又係另一招牌菜🤩冇錯,呢度啲嘢食勁高質真係全部都可以做招牌菜🤣 首先佢用串燒嘅方式吊住咁上枱已經好吸睛🤩 伊比利亞豬燒得好淋又香,啖啖肉好正😋 食啖肉再食舊菠蘿,感覺冇咁膩😅 真心好欣賞呢間餐廳對菜式嘅調味🥰 🌟手搖熱情果茶 & 手搖檸檬茶 ($58/each)食咁多肉飲返啲清新嘅水果茶,感覺特別爽😆🌟粟米芝士蛋糕 $

🌟傳統秘魯檸檬漬魚生(Large) $168

🌟加勒比烤雞 🍗$218

🌟西班牙伊比利亞豬 🐖$228

🌟手搖熱情果茶 & 手搖檸檬茶 ($58/each)
食咁多肉飲返啲清新嘅水果茶,感覺特別爽😆

🌟粟米芝士蛋糕 $68
嚟之前做咗啲功課發現好多人都推介呢一個粟米芝士蛋糕🤩所以就算食得好飽都一定要試😆 果然冇失望,估唔到粟米同芝士蛋糕可以咁夾,碟上面鋪滿藍莓粒、粟米粒、番石榴同楓糖漿,配埋芝士蛋糕一齊食,箇中味道真係難以形容🤣 總之好特別好好味,真心推薦比大家👍

2022-07-07