2022-10-05
星期日晚上行完大館,經過見到姨間酒吧好靚,可能時間唔算好晏,所以walk in都有位。一行入去已經覺得好靚,然後再行入到,哇!會唔會太靚,原來香港都有啲咁靚既酒吧,好似去左外國咁。佢menu都design得好有心機,有繪圖既飲品。Honne-Grapéfruit juice, muscat, carl greycognac, maraschimo, lemon, colareduction, lavender bitters, mulberry-$148(4/5)佢酒味唔算好濃,甜甜地好易入口,女仔好岩飲。The Milky Way-$138(4/5)佢外表成杯手搖咁,飲落都係甜甜地,仲有好多爆爆珠,佢第一下入口完全唔似酒,但飲完落口個後勁就好明顯有酒精既味道。總結:好推薦既一間酒吧,又靚,又適合傾計同打卡,姨間一定有下次❤️❤️❤️