2019-06-26
朋友話帶我去食泰國野,我就跟佢上左一間樓上泰國餐廳餐廳裝修好靚,但最靚既係兩邊既戶外景,尤其係坐係窗邊可以望到成個九龍公園景,好正😍我地每人各自叫左一個午餐,午餐係送埋沙律吧既沙律吧有小食,有湯,有甜品.其實如果可以半價只食沙律吧.應該好多女仔都夠晒食囉小食有腸仔同魚腐,幾好味,冬陰公湯好正,只係小小辣, 男女老幼都飲到雖然未食正餐.不過.見到甜品個樣,己急不及待食左至講,最後食左3碗有樣野必需要讚既.係佢地用既茶係手標牌泰國茶,同港式茶餐廳吾同,飲悶左又或未悶,都應該要試下佢地既泰式奶泰😆我叫左個泰式濕炒河,青檸汁混和蛋香好開胃,炒河都沙得幾好,吾太乾,又吾太濕,岩岩好😋朋友叫左個街頭牛雜車仔面,都幾豐富,佢最後幾乎飲晒成碗湯.佢話的湯好有泰國味,同埋成碗面太豐富又好味,食到佢好飽,要陪佢行下街至返工WO😂😂
我地每人各自叫左一個午餐,午餐係送埋沙律吧既
小食有腸仔同魚腐,幾好味,
冬陰公湯好正,只係小小辣, 男女老幼都飲到