📍 Boholic 长沙湾有间好出名、好靓打卡嘅Cafe💜呢个系好多人排队嘅打卡位:早几日终于到小编可以去朝圣🤣 Cafe 有两层~中午嘅时候去都见到大部份座位都满座🤫都见到有人系楼上排队打卡🙆🏻‍♀️另要赞赞店员嘅服务都唔错 🤫黎到坐低,睇下𠮶餐牌先~最后我哋决定叫:香煎纽西兰羊架配薄荷乳酪酱 $148一共有三旧羊架~底下仲有一啲薯蓉、薯仔粒同埋青瓜粒 仲有花生🥜羊架唔系全熟所以食落唔会好韧 有咬口 口感都唔错☺️ 食完都唔会觉得滞 因为点薄荷乳酪酱酸酸地咁 唔会觉得油腻🥰下面嘅薯蓉口感细滑 加上薯仔粒 口感都好丰富另外 set drink +$21 配冻朱古力🍫饮品上到嚟一样有惊喜🥰 Decorate 得好靓~而且饮落去朱古力味都浓郁😍香煎挪威三文鱼柳配椰菜花饭 $118呢个菜式系生酮都🉑!虽然三文鱼柳唔系好大旧 但系食落去块皮好脆口🤩 仲有糖心蛋同豆做装饰~ 之前小编都试过一间Cafe嘅椰菜花饭 但系呢间嘅口感较果一间近似饭😍 仲有豆粒、菇、三文鱼子喺饭入面❤️ 低卡得黎又好味!另外 set drink 我就+$26 拣左 strawberry avocado smoothie 🙆🏻‍
📍 Boholic

长沙湾有间好出名、好靓打卡嘅Cafe💜

呢个系好多人排队嘅打卡位:

都见到有人系楼上排队打卡🙆🏻‍♀️

另要赞赞店员嘅服务都唔错 🤫

黎到坐低,睇下𠮶餐牌先~

最后我哋决定叫:

香煎纽西兰羊架配薄荷乳酪酱 $148
下面嘅薯蓉口感细滑 加上薯仔粒 口感都好丰富
香煎纽西兰羊架配薄荷乳酪酱

另外 set drink +$21 配冻朱古力🍫
饮品上到嚟一样有惊喜🥰 Decorate 得好靓~
而且饮落去朱古力味都浓郁😍
冻朱古力

香煎挪威三文鱼柳配椰菜花饭 $118
仲有豆粒、菇、三文鱼子喺饭入面❤️ 低卡得黎又好味!
香煎挪威三文鱼柳配椰菜花饭

另外 set drink 我就+$26 拣左 strawberry avocado smoothie 🙆🏻‍♀️
饮落去甜甜地 草莓味比较重😛 仲有沙沙嘅口味 奶味都香!
strawberry avocado smoothie

法式焦糖卡士达疏乎厘班戟 $128
最后梗系唔少得要叫甜品啦 \(//∇//)\
呢个班戟制作需时 所以如果大家唔想等太耐嘅话 食到差唔多可以叫侍应整住先🥰
因为系焦糖卡士达 所以食落去偏甜 而且又唔少卡士达酱😍
疏乎厘食落去口感松软 仲有蛋香🤫
法式焦糖卡士达疏乎厘班戟

✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎✏︎
综合食评📝
外观:★ ★ ★ ★ ★