2024-04-12 67 浏览
今日同朋友去咗一間好靚嘅日式下午茶店,真係好適合打卡。佢哋嘅食物同裝飾都好精緻,我哋試咗好多美食。首先,佢哋嘅熱氣球造型架裝滿咗時令海膽、拖羅、油甘魚同甜蝦。海膽鮮甜滑順,拖羅肥美,油甘魚鮮味十足,而甜蝦則鮮甜。之後,我哋試咗巴馬火腿芝士卷、忌廉芝士鰻魚卷、火炙粟米沙律、吞拿魚蓉蟹肉最中餅同磯之雪雜錦魚生卷。巴馬火腿芝士卷有巴馬火腿嘅鹹香同芝士嘅濃郁,兩者結合得好恰到好處。忌廉芝士鰻魚卷有鰻魚嘅軟嫩加上忌廉芝士嘅滑順。火炙粟米沙律有粟米嘅甜味同炙燒嘅香氣,加埋啲沙律醬汁,爽脆清爽,好開胃。吞拿魚蓉蟹肉最中餅有魚蓉嘅鮮美同蟹肉嘅鮮甜。磯之雪雜錦魚生卷有各種新鮮嘅魚肉,鮮味十足。另外仲有三文魚同日式炸蟹鉗、鱈魚乾。三炸蟹鉗同鱈魚乾都夠晒香脆。甜點方面,樱花水信玄餅係一個懷舊嘅甜點,餅身香甜軟綿,帶有淡淡嘅樱花香氣。芝士蛋糕滑溜香濃,口感綿密。日本和果子有各種時令水果,色彩繽紛。飲品方面,我哋享用咗南非博士茶。呢杯茶有濃郁嘅茶香,飲落滑順香濃。

今日同朋友去咗一間好靚嘅日式下午茶店,真係好適合打卡。
佢哋嘅食物同裝飾都好精緻,我哋試咗好多美食。