2024-04-02 52 浏览
小编之前去过铜锣湾分店,由于肚皮有限,系同等抢眼惹味嘅烧鸡同火山排骨之间,只可忍痛二选一。今次到访尖沙咀分店,一于试试上次未食到嘅火山排骨。店内画满海洋感觉嘅壁画,加上红砖墙,有点型格。🔅火山排骨 $228份量好震撼,成个火山咁,啱晒食肉兽。排骨啖啖肉,肉亦煮得软嫩,好容易搣落嚟食。酱汁方面,小编就拣咗甜酸酱,甜甜酸酸,够开胃🔅青咖喱软壳蟹 $168 软壳蟹肥嘟嘟,浸落浓郁嘅青咖喱度,有啲辣,但又好惹味。附送嘅蒜蓉包充满牛油酥香,即使就咁食都已经好好味。最喜欢佢用小火炉庆住,保持热度,保持辣感🔅小食拼盘 $188拼盘已经包括虾饼、鱼饼、春卷、香叶纸包鸡同脆卜卜虾片。偏好鱼饼,带独特泰式香草味;虾饼够热又弹牙;香叶纸包鸡啖啖肉,吸收晒香叶香气🔅炭烧猪颈肉 $98烧得好香口,边位微微焦香,咬落松软又香嫩

🔅火山排骨 $228

🔅青咖喱软壳蟹 $168

🔅小食拼盘 $188

🔅炭烧猪颈肉 $98
烧得好香口,边位微微焦香,咬落松软又香嫩

• 火山排骨
  • 炸虾饼