2020-08-29
荃灣真係乜都有!呢間喺荃灣廣場附近嘅小店,位處喺一個比較靜嘅街角,chill chill地幾舒服😌 不過咁樣就搞到佢哋喺疫情下都生意差咗⋯⋯ 佢哋嘅食物質素唔錯!一直都想試意粉,但見到餐牌有軟殼蟹漢堡又抵受唔住引誘🤪😋 牛油果軟殼蟹漢堡配薯條 $93上菜嘅時候覺得好震撼,真係成隻軟殼蟹😆小編度過個包高11cm,可能得立法會主席先可以一口咬落去🤨 蟹炸得幾香但鹹咗啲啲,有蟹膏嘅,但食得唔係好靚所以唔影喇~ 牛油果醬令個包更加fresh,下面仲有菜同一片芝士,蟹同牛油果味都蓋過咗塊芝士,無乜存在感🤭 薯條真係炸得超好食!外脆內軟又重薯仔味! 😋 栗米忌廉湯(跟餐)呢個超正!超多栗米蓉,一路飲一路有嘢咬吓都唔會飲到悶😗 甜甜哋幾開胃!😋 牛油果菠蘿果昔 $54又係牛油果,唔講以為今日係國際牛油果日🥑 呢杯果昔個奶可以揀荳奶、全脂奶或者合桃奶。小編揀咗比較少飲嘅合桃奶,但就要加6蚊。牛油果smoothie好清新就一定㗎啦,合桃味都好出,但菠蘿味就唔係幾飲得到。btw杯嘢好高,用開正方形排版嘅小編唔係好識影🤣
😋 牛油果軟殼蟹漢堡配薯條 $93
牛油果軟殼蟹漢堡配薯條
牛油果軟殼蟹漢堡配薯條
😋 栗米忌廉湯(跟餐)
😋 牛油果菠蘿果昔 $54