2005-08-24 17 浏览
14-8-2005 1118趁出去拉記準備旅行事宜前,在這裡搜尋附近有乜好粥店,初頭還以為係聖保祿醫院附近,最後當然搵唔到啦,死心不適既我行過去大坑,原來真係係呢頭,這裡附近主要以整車、塘樓及山上高尚住宅區為主。自己點了牛肉粥及炸兩,粥都好綿下,牛肉都係這樣的貨色,味精有少少啦,但唔口渴,都食得過,其間都有人專誠帶個湯壼黎外賣,而炸兩是新鮮整既,油條就算擺係保暖爐,亦都唔會擺好耐,因為生意都唔錯,我係咁望住師傅整,佢又望下我,兩條友互望,奇怪但又幾得意,整完後去粥品部切,雖則普普通通,但都係仍然係推介。其間落古月粉時,不為意上面有把掛天花版風扇,這樣唔小心吹親她,不斷說唔好意思,佢亦沒有發火,隔左一陣佢就走,而她是專程駕車來的。埋單13.5,經濟抵食,黎開呢頭一定要試,附近還有茶記,幾麻甩下,下次有機一定要試埋。如果夜晚來的,由摩頓台或天后入去,最好同朋友一齊,因為真係幾靜,有乜“three long two short”唔好賴我唔提一提,哈哈!
14-8-2005 1118