2023-12-12
係大埔到搵食,多數鐘意去大埔廣福道果邊,因為多數坐巴士過去夠方便🥴 。 但今次特登約咗朋友去大埔墟站嘅新達廣場,試下依間裝修得光鮮又亮麗既拉麵舖[八番屋]❣️❤️我哋兩個人👯 就一於叫個二人套餐🥂 , 首先揀咗個柚子拉麵,湯底好濃郁,但夾雜著柚子的清新,所以唔算太膩👍 ,還有爽口酸香嘅啖啖柚子肉🤩🌟 ,店員超有心👍 ,端麵上枱後,教我哋一啖湯再一口麵,能夠更仔細品嘗湯底精華🥰❤️ ,叉燒肥瘦平均,又淋又入味😋😋😋 。咖喱豬扒丼嘅豬扒炸得好脆,醃得入味,而咖喱汁亦恰如其分地作白飯伴侶👩🏻❤️👨🏼 ,正😍🫶 !串燒盛一啲都無交行貨😚 ,分別係雞翼、雞輭骨、雞腿和牛柳,全部是即叫即燒,上枱已聞到燒烤香味😙😙,肉質都非常juicy🤩🌟 。甜品我哋叫咗最喜愛的綠茶蕨餅😘 ,果然無失望?超級好食🫶 不得不提,呢度套餐特飲不另額外收費😍 ,大大杯好抵飲。