2020-06-07 42 浏览
今晚我地黎到尖沙咀拉麵店-立体派食晚餐。拉麵店鋪位唔叫大,但帶俾人溫馨舒服感覺。我地叫左2碗拉麵同2款小食,分別為特級白湯(大)、海體醬油湯、香炸雞軟骨餃子同名古屋風雞翼。首先特級白湯(大),湯底非常濃郁!🤤🤤飲得出廚師用長時間烹煮,配埋彈牙爽口拉麵,真係無得頂 👍🏼👍🏼 而且份量極大,加埋入口即溶嘅薄片叉燒,好適合胃口大嘅人。海體醬油湯湯底好清新,唔似其他拉麵店醬油湯太濃口味。最值得推薦就係配菜-黑豚腩肉,肉質炆煮剛好,口感超正!由於腩肉配埋麵鼓香蔥一齊炆煮,令香味味道提升另一層次!😍😍香炸雞軟骨餃子,香脆餃子原來配埋爽口雞軟骨係咁好食,好爽口彈牙!而且炸餃子一啲都唔油膩。👍🏼👍🏼名古屋風雞翼都係推介之選。香脆嘅外皮,鮮嫩多汁嘅肉,我諗唔到唔推介嘅原因 🤤🤤最後,重叫左兩支波子汽水。
今晚我地黎到尖沙咀拉麵店-立体派食晚餐。
拉麵店鋪位唔叫大,但帶俾人溫馨舒服感覺。

最後,重叫左兩支波子汽水。