2017-08-08
與 同事相约放工後行街食飯, 但係佢話要先去剪髮,我有啲愕然!吓你剪髮咁我點呀?!原來 係話一齊去,佢剪髮我可以飲杯咖啡或等埋佢一齊喺度食埋晚餐然後先再行街。 在中環有咁嘅地方?!十分好奇,去見識下先!到達後,我 覺得好有新鮮感, 餐廳地方雖然唔係好大,但覺感好舒服,地方似一般嘅bar一樣陳設,樓梯上二樓就係 髮廊,我上去參觀一下,地方好 寬敞都有啲規模。 同事上咗去剪髮,而Nice嘅員工姐姐就招呼我喺樓下 坐低 遞 上暖水一杯, 仲同佢 閒談 咗一陣, 我對餐廳同髮廊 都十分好奇,不断咁問,佢都好樂意回答menu上啲 cocktail 好靚好吸引~order 咗一杯Strawbery deligh / $ 40微酸甜,好清新……見啲餐賣相都好靚 ,忍唔住索性叫一個 餐食咗先!Eggs Benedict / $ 108賣相好靚呀! 底層個包焗得脆卜卜, 煙三文魚不太咸好甘香, 鷄蛋成熟程度拿捏得好好,切開流出滑滑蛋汁, 好滋味!旁邊嘅沙律菜都好新鮮,食物真係有啲質數!邊食邊飲又睇下雜誌~個餐都未食完,同事已經剪完頭髮Lu!坐到八點幾Zenon要休息先好唔捨得咁離開……今次等人
在中環有咁嘅地方?!十分好奇,去見識下先!
menu上啲 cocktail 好靚好吸引~
微酸甜,好清新……
見啲餐賣相都好靚 ,忍唔住索性叫一個 餐食咗先!
Eggs Benedict / $ 108
邊食邊飲又睇下雜誌~個餐都未食完,同事已經剪完頭髮Lu!
坐到八點幾Zenon要休息先好唔捨得咁離開……今次等人的體驗真係好有新意又開心,加上員工姐姐窩心的招乎令我好 relax,好似喺屋企咁!
下次唔剪髮都來飲嘢!