2019-12-14
又到了可以大大啖食肉的季節冬天除左打邊爐 都少不了燒肉放題聽朋友仔推介佐敦呢間日式燒肉餐廳我地一早就book好位 呢度除左自己可以燒嘢食之外 仲有日本空運魚生可以食😋令人驚喜既係每人仲送半隻龍蝦🦞開邊嘅龍蝦夠晒新鮮彈牙一坐低店家好快幫我地上左刺身拼盤 拼盤種類繁多有甜蝦、帶子、三文魚、海膽、油甘魚、八爪魚 食材新鮮沒有雪味👍跟住就到主角登場 我地一口氣落左各式肉類😍骨付雞肉腸 美國牛肋骨 和牛肉眼 和牛胸腹 手羽(雞翼 )七味豚拖羅(豬頸肉)🐂和牛入口即溶 脂肪的比例啱啱好 香濃但不油膩 🐖豬頸肉已經醃製好 肉質比較軟滑且燒完已經非常惹味不需要自己再加調味品🧂🐔通常自己動手燒雞翼就比較困難 要注意掌握火候先唔會燒得太乾 由於朋友係BBQ高手 經佢手出品的雞翼燒得好juicy 肉汁亦得到充分保留飲品方面選擇都很多 有大眾的汽水🥤果汁🍹茶🍵食完一個大餐之後都少不了要追加甜品🍮放題燒肉估唔到雪糕都可以任食雖然食完咁多肉已經好滯 但我地都忍不住一人食左兩個Movenpick🤣八點前埋單離座人均408+1真係好抵食👍
冬天除左打邊爐 都少不了燒肉放題
聽朋友仔推介佐敦呢間日式燒肉餐廳