2021-04-03 767 浏览
作為香港少有的榴連主題餐廳,除咗有原隻榴連,亦有榴連鐽同飲品(而家比較少有甜品了)而餐廳的裝修配合主題增添咗唔分的榴連公仔同裝橫,甚至連廁所亦非常特別(大家如果有機會一定要去睇睇😂)疫情期間普遍8折(以前只有會員先有)一個4.5磅嘅貓山皇賣單大約400多左右 除咗長住嘅D24 亦會有黑刺 小甜甜 但期期唔同 品種多又齊全實熟少有 但去之前要先打去問問 (我食咗咁耐 仲等緊小葫蘆同紅肉)今日呢個4.5磅嘅貓山榴 肉塊黃盈飽滿 每一瓣都呼之欲出 下手去捏亦非常實在有肉感 入口香氣與甜味瞬間侵占口腔所有觸感 甚至連嗅覺也一同被俘虜 甘甜一點點累積 微苦的中和和滲透令到食客每食一啖 口感上的滿足更多一分 所以一個人慢慢食一至一塊半 其實已經非常足夠 今日呢一個貓山皇已經夠3個人分享 (當然如果食唔晒 呢度亦都提供真空包裝外賣服務 令你不致於在公眾地方被人怒啤😂) 呢個價錢比起自己出去 真係非常之抵 重點如果係想尋找特別品種(好似我咁)呢度亦都係一個唔錯嘅選擇 而且亦有A級樹上熟氮氣榴連售賣 如果下次經過尖沙咀又食想甜品 呢度亦都係一個唔錯嘅選擇榴連樂園地址:尖沙咀金巴利道92號

榴連樂園
地址:尖沙咀金巴利道92號