2025-07-10 415 浏览
因為之後要幫公司搵一間餐廳做公司聚餐嘅場地,於是今日特登入埋朋友嚟尖沙咀呢間分店視察吓環境,結果真係超滿意,呢度裝修好華麗,因為本身都係婚宴場地,另外都好適合公司聚餐,因為可以放好多張大枱,食物方面更加係超好食!@the.starview夏季推介菜式亦都有唔少選擇,而我哋今日都叫咗幾樣!最震撼當然就係個招牌白胡椒蟹焗飯,一大鍋咁樣上,啲飯焗到粒粒分明,加埋白胡椒醬真係好惹味,最緊要就係個蟹真係超大隻,食落啖啖肉,肉質又新鮮,真係冇得頂! 遠年陳皮燒鵝伴陳村粉都係一大特色,而家好難喺香港食九層磚粉,呢度嘅陳村咁口感好滑好嫩,加埋燒鵝汁好好食,燒鵝亦都好出色,外皮脆脆地,脂肪層唔會太厚,連埋啲肉一啖咁樣食好有層次感,回味無窮! 夏季推廣菜式就要左樂仙腐竹煮鮮蝦滑同杜阮涼瓜炒海斑球。樂仙腐竹煮鮮蝦滑相對比較清淡,但係湯底都係鮮甜濃郁,蝦滑夠彈口,腐竹份量都好多!涼瓜炒海斑球炒得完全唔會話油膩,魚塊亦都好厚實,難怪係海斑!
@the.starview