2024-06-06 27 浏览
今日收工冇嚟啦間好想食呢間,就同朋友兩個打算直接入嚟睇吓有冇位,就如我哋諗嘅,室內位真係都已經冇晒,張張枱都話已經預訂咗,好彩今日天氣唔係咁熱,我哋可以坐室外,原來坐室外都有另一種風味,佢哋勁好會特登攞喇叭出嚟播啲輕快嘅日式歌,成個感覺都好chill!燒鱈魚乾係前菜,燒過有微暖,脆脆地好好食。今次有五色調味粉,分別係柚子鹽、岩鹽、山葵粉、七味粉、一味粉。我自己就最鍾意山葵粉同柚子鹽。雞頸肉口感有啲煙韌,但係肉質幼嫩,配埋青檸汁一齊食,超好味。雞尾即燒即食,外面超脆,有微微燒焦嘅味,同啤酒一齊食,超級夾。雞上髀肉淡淡都係肉,配七味粉食更好食。免治雞肉棒每人都會配上一隻生雞蛋,真係必點。開心果醬汁超好食,有微微甜味,完全唔腥。香蔥豚肉卷一口成啖食尤其特出爆汁效果。木魚青椒同秋葵我比較鍾意食秋葵,因為可以脆口之餘亦都好juicy。醬油燒飯團燒得剛剛好,讓人甜甜地,畫上完美嘅句號。