2019-11-18
女朋友陪食系列Fatbrown 好鍾諗食牛,女朋友成日話食牛對皮膚唔好,唔肯陪我食今日終於叫到佢陪我食啦Fatbrown 咁難得有得食牛,梗係要叫間鋪裏面最大碟嘅招牌美式頂級牛里脊黎食喇<美式頂級牛里脊配大啡菇$178>生嘅時候大概係兩成熟,其實如果夠膽食生野,都已經可以擺入口不過Fatbrown 見個石鍋都已經燒到熱辣辣,都係擺啲牛肉上去燒熟啲先食啦一擺上去,即刻聽到滋滋聲,牛脂香味撲鼻Fatbrown 見差路到四成熟就擺入口,牛肉勁厚身但唔會un ,油脂分佈夠均勻,所以唔會太油但燒完又唔會太硬<咖哩忌廉烏冬$78>咖哩烏冬有驚喜,本身以為白色咁多cream 一定好漏,點知原來系層白色泡泡,咖哩系偏水狀,所以食落惹味得黎又唔漏<咸蛋薯條$38>咸蛋薯條反而最平凡,香系幾香,仲食到幾多咸蛋,但系食到尾真幾漏
今日終於叫到佢陪我食啦
<美式頂級牛里脊配大啡菇$178>
生嘅時候大概係兩成熟,其實如果夠膽食生野,都已經可以擺入口
一擺上去,即刻聽到滋滋聲,牛脂香味撲鼻
<咖哩忌廉烏冬$78>
<咸蛋薯條$38>