2023-03-27
✨朋友話生日想打邊爐,經朋友介紹下去位於銅鑼灣既「醉鍋」,朋友講到超好食,所以點都要信佢一次,行到入去,成個環境都好有中式感,高級華麗,仲望到出面整個景觀,一級享受✨台式酥炸花枝丸$108✨✨✨✨✨當中叫咗好多野食,其中可分享少少,花枝丸真係好新鮮,食落味道好鮮甜,經過高溫油炸,外皮有Q彈口感,非常美味雜菌拼盤$78✨✨✨✨✨多種菇類集合,全部都洗得好乾淨,粒粒都好大好新鮮,認真唔差 二人海鮮拼盤 $398✨✨✨✨✨一擺到來,真係份量級,賣相好吸引,入面有蟶子、扇貝、海中蝦、大蜆,全部都係大隻又新鮮,仲有清新既海水味抗疫先鋒$328 ✨✨✨✨✨呢個鍋真係重量級,四種口味一定可以滿足到我地咁多人既需求「胡椒豬肚花膠黃金雞湯」「杏汁白肺木瓜雪耳湯」「蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯」「四川麻辣湯」各種湯都有佢本身既功效,可補氣、補腎、益精健脾、驅風散寒、滋補、養顏、提升抵抗力,好有營養價值新加坡胡椒蝦風味脆炸鮮魚片$98✨✨✨✨平時真係未食過咁既菜式,呢款令我好有新鮮感,直頭可以提升魚片既味道,概香又脆
雜菌拼盤$78✨✨✨✨✨
多種菇類集合,全部都洗得好乾淨,粒粒都好大好新鮮,認真唔差
呢個鍋真係重量級,四種口味一定可以滿足到我地咁多人既需求
「胡椒豬肚花膠黃金雞湯」
「杏汁白肺木瓜雪耳湯」
「蕃茄洋蔥紅蘿蔔豬展湯」
「四川麻辣湯」