2018-01-07
屋企人曾經嚟呢度食過,就話呢度啲食物好好食, 有一日嚟開新蒲崗上course , 就順便嚟食番餐,睇下係咪佢哋口中所講咁好食,驗證一下都好。我比較奇怪, 其他人講過嘢我唔係好信,就算屋企人講嘅嘢我都唔一定信,唔係自己親身見過、食過、睇過、聽過 ,我係唔會信。薑汁梳乎厘配雪糕聽我阿爸講,話呢度最出名就係呢個薑汁梳乎厘, 的而且確呢度個侍應生都介紹我食呢一樣嘢,呢度個薑汁梳乎厘係即做嘅,而且係要等一段時間,當然即叫即焗就係要等啦,ok冇問題焗好出嚟之後發覺個樣好靚,香噴噴, 侍應生叫我快啲食唔好影相,因為咁樣先可以保持到品質, 只不過喺呢個世代,要我唔打卡唔影相,係冇可能囉, 等我影快啲就冇問題啦。一食落口就知道非常好味,呢個梳乎厘又鬆軟又香又滑, 有舊蛋香再配啲薑汁,真係好正,我周圍都食梳乎厘都唔夠呢一個好味,一句講曬,perfect池。果然係,超級無敵梳乎厘!!
薑汁梳乎厘配雪糕
果然係,超級無敵梳乎厘!!